Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ice, amíg a tél a hétvégén

2012.02.09

Hamburg - A kedd hajnali órákban volt, keserűen hideg Németországban újra. A hőmérő esett mínusz 25 fok körüli, rekord magasságra van a folyamat szerint a Német Meteorológiai Szolgálat (DWD) nem. Különösen Türingiában, Szászországban és Brandenburgban, nagyon hideg volt, a DWD jelentett. Hanem azért, mert a keleti felhő bosszantotta, hogy nem volt a leghidegebb téli éjszaka volt.

Amíg a hét közepén ott valóban egy kicsit enyhébb, a hőmérő fog mászni a pozitív tartományba nem. A lábánál egy depresszió a Földközi-ben, ami a következő napokban a sűrű felhők és egy kis havat. A hétvégén, meteorológusok várják a következő hidegfront, majd ismét igen súlyos fagy. Ezután az értékeket az éjszaka ismét csökkenni jóval mínusz 20 fok. Középtávon Németországban van, de véget a rendkívüli fagy elől.

Meghatározza a hosszú, hideg mindennapi élet Németországban. Ez akadályozza a tömegközlekedési vezet a repülőtéri késések és a közlekedési balesetek. Ice megáll a hajó működő folyók és csatornák.

Az Erfurt kellett kimenekíteni a vonat a fagyos hideg jég körülbelül 350 utast. A vonat megállt Dresden mintegy 10 kilométerre, Erfurt főpályaudvartól a nyílt úton miatt a technikai probléma, számolt be a "Thüringer Allgemeine". Mint egy vasúti szóvivője azt mondta, egy későbbi IC került átirányításra, hogy a szomszédos pályán. Szövetségi rendőrség és a tűzoltók segítettek az erfurti utasok mozogni a vonat bárok távozást. "Szerencse volt az a pillanat, hogy a fűtés még mindig működött."

Eddig több mint 300 ember fagyott halálra Európában. Különösen drámai a helyzet Kelet-Európában. Ukrajnában csak megkóstolta a metsző hideg volt, de legalább 135 él. Még Németországban volt haláleset. Drezdában, egy 69 éves nyugdíjas halt meg a páholyban volt, szemtanúk szerint a meztelenség. A jelentés, a "szász újság." A Brandenburg Zossen egy 70 éves férfi halt meg a házában, amelyet évek óta már nem kellett volna melegíteni. A nyugdíjas, a kerület Alsó-Szászországban Nienburg halt meg kihűlés. A 75 éves az országból felfedezett hegyek között, egy földúton Husumban és Brokeloh majd küldeni a kórházba. Ott van ez, de nem tud segíteni.

Országosan, aggodalom növekszik a hajléktalanok. Fűtött alvás pótkocsik, például a város Kiel tartani az emberek ne fagyjon halálra. "Senki sem lenne ebben az életveszélyes kívül eső hőmérsékletek lehet. Gyere bármely van," mondta a polgármester Kiel Torsten Albig (SPD). Kiáltotta a diakonátus Schleswig-Holstein polgárok, hogy vigyázzon a hidegben a hajléktalanok és tudatosítsák bennük a felajánlott segítséget. A négy hálószobás tartály Kiel, összesen 20 ágy elsősorban azok számára, akik "nem tudjuk elérni másképp."

Spiegel.de