Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki az a Katy Pery

2011.10.03

A 17 éves, Perry otthagyta haza Los Angeles, ahol együtt dolgozott Glen Ballard egy albumot kiadó sziget. Felnövő hallgat főként gospel, Perry volt néhány hivatkozás, amikor elkezdett dalokat felvételt. Kérdezte a gyártó, akivel szeretnénk együttműködni, Perry nem volt ötlete. Aznap este, ment anyjával a szállodában. Belül, ő lett a VH1, és látta, producer Glen Ballard beszélünk Alanis Morissette, Ballard előállított Morissette Jagged Little Pill, mely volt a "hatalmas hatással" a Perry. Elmondta, érdeke, hogy együttműködjön a Ballard neki első munkatársa, aki rendezett találkozó neki a Ballard Los Angelesben. Perry be one dalai a Ballard, és kapott egy hívást vissza egy nappal később. Ballard, majd segített Perry fejleszteni neki dalokat a következő néhány évben. Az album járó kiadás 2005-ben, de a Billboard számolt be is ment sehová. Perry volt-kal csökkent az Island Def Jam Music Group. Néhány Perry és a Ballard együttműködések is "doboz", "Diamonds" és a "Long Shot", feltették rá hivatalos MySpace oldalán. "Egyszerű", az egyik dalt ő felvett Ballard, megjelent a filmzene, hogy a 2005-ös film Négyen egy gatyában.

Született a kaliforniai Santa Barbarában, és felvetette a keresztény lelkipásztor szülők, Perry nőtt fel hallgatása csak a gospel zene és énekelt neki a helyi templomban, mint a gyermek.

Katy Perry (született Katheryn Elizabeth Hudson, október 25., 1984) egy amerikai énekes-dalszerző és színésznő.

Mint Katy Hudson-ben kiadta a saját címmel gospel album 2001-ben, ami sikertelen volt.

Később felvett egy albumot produkciós csapat a Mátrix és befejezett többsége egy szólóalbuma 2004-05, ezek közül egyik sem engedtek.

Aláírása után a Capitol Music Group 2007-ben, ő fourth lemezkiadó hét év alatt, ő elfogadta a színpad neve Katy Perry, és kiadta élete első Internet egyetlen "Ur So Gay", hogy a november, amely elnyerte a közvélemény figyelmét, de nem chart. Felkelt a hírnév a kibocsátást az ő második kislemez "I Kissed a Girl" 2008-ban, amely folytatta a neves nemzetközi listákon. Perry első mainstream stúdióalbuma az egyik fiú követte még ugyanebben az évben és azt követően lett a 33.-legkelendőbb album világszerte 2008.

Ez volt akkreditált platina tanúsítás a Recording Industry Association of America, míg a "I Kissed a Girl" és az ő második kislemez a "Hot N Cold" is kapott több platina tanúsítványok.

Második stúdió album Teenage Dream adták 2010 augusztusában, és első helyen debütált első számú a Billboard 200-at. Az album tartalmazza a Billboard chart-fűkaszák "California Gurls", "Teenage Dream", "Tűzijáték", és "ET" és legújabban "Last Friday Night (TGIF)". Az album készült five Hot 100 fűkaszák, így Teenage Dream csak a második album után Michael Jackson Bad-erre.

Az "ET"-es szám az egyik a térképeken május 12, 2011, Perry volt az első művész a történelemben, hogy kiad egy egész évre, 52 egymást követő héten, a top 10 a Billboard Hot 100.

Perry volt, mintha egy vendég bíró a hetedik sorozat brit televíziós show The X Factor, kiadta illatanyag úgynevezett "dorombol", és a hangok Törpilla a 2011-es film Törpök. Perry volt egy hosszú kapcsolata Travie McCoy, férjhez ment Russell Brand október 23-án, 2010.