Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Steve onmaga

2011.10.07

Steve Jobs Apple került eddig az elmúlt 14 évben, hogy ez könnyű elfelejteni, ahol az Apple volt, amikor visszatért, mi lett az Apple 2.0.

Ez egyszerű számomra, bár, mert a birtoklás a Szilícium-völgyben összeillik pontosan a második etapban az Apple (AAPL). Én egy völgy újszülött pontosan abban a pillanatban Jobs kezdte újraélesztés az Apple. Mit emlékszem legjobban az időben az volt, hogyan hatotta voltam, hogy a mókás számítógépes cég Cupertino, hogy mindenki körülöttem, nem tűnnek beszélni.
Érkeztem a San Jose Mercury News júniusában, 1997 kezdeni egy új oszlopot a technológiai állományok mi volt az újság a rekordot az IT iparágban. A Merc üzleti munkatársai tele volt az újságírók, akik szenvedélyesen technológiával, de egyik sem, aki elég megosztott érdeklődésemet a finanszírozáshoz. Én lennék a "Wall Street-i srác" odafigyelni, hogy gyorsan növekvő technológiai cég.

Az Apple nem tartozik közéjük.

Valójában ez volt vérzés pénzt. Akkor vezérigazgatója Gil Amelio, aki korábban chip vezetői a National Semiconductor, megkapta a boot júliusában a nyáron. Ennél is fontosabb, a szeptemberi Apple bejelentette, hogy a Microsoft (MSFT) lenne dollárt fektet 150 millió Apple és ígéretet, hogy folytassa az Office for Macintosh alkalmazásban. Ez volt első oldalas hír és a forrás intenzív vitát. Saját reakció: ásítás. Próbáltam így a helyzet, hogy az Apple nem volt fontos többé, és hogy ez inkább egy PR-mutatvány a valóban fontos vállalat az iparág abban az időben, a Microsoft.

Én kiáltottam le San Jose, természetesen. De visszatekintve rájöttem, hogy az én szempontból összhangban van a többi világ. Apple volt egy üzleti, számítógépek, és a részesedése csekély. A legtöbb ember nem volt Apple terméket saját otthonában. Steve Jobs még mindig egy forró téma a tech ipar, de ezen a ponton volt, a régi híreket máshol. Bill Gates volt a zseniális látnok, aki együtt műszaki szelet az üzleti hozzáértés.