Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Támadás a Hollandokra

2012.03.05

Berlin - A jelölt maga is el volt ragadtatva. Kezdettől fogva ők már tapasztalt "cinkosságot" a kancellár, Ségolène Royal mondta, miután visszatértek Berlinbe és beszélt egy "hihetetlenül meleg éghajlat" ülésén Angela Merkel. Különbségek a német kormányfő? Nem a legkevésbé szemszögéből Madame Royal.

Ez volt 2007 márciusában. A kancellár és a CDU elnöke abban az időben volt "szigorú semlegességet a francia választási kampányban" vezetik be, mint például az "FAZ" tudta, hogyan kell mondani. És így, Merkel üdvözölte a szocialista elnökjelölt, csakúgy, mint a kancellári hivatal, mint a konzervatív jelölt Nicolas Sarkozy.

Öt évvel később, minden másképpen van: Sarkozy - költözött május 2007, mint utódja, Jacques Chirac elnök az Elysée Palota - annyira fontos Merkel a jelenlegi választási kampány egyértelműen azon az oldalán neki. A kancellár úgy látja, a fő szövetségesünk Sarkozy az euró mentő. Másrészt a szocialista kihívója, François Hollande már bejelentette, hogy hagyja abba az újonnan elfogadott EU-költségvetés paktumot azonnal elnök. Ezért Merkel megmutatja neki a hideg vállát. Hetek óta azt akarja, egyáltalán nem látják szívesen Berlinben. Meg ez így is marad: Vannak "eddig nincs dátum" egy találkozó Hollande 888Poker, a kormány szóvivője, Steffen Seibert megerősítette, hétfőn újra.

A probléma: ami kezdetben nézett ki, mint egy hirtelen fordulat a német kancellár, nő most egy valóságos európai fegyveres. Megállapodtak a jelentést kapott SPIEGEL után Merkel és más európai vezetők, mindegyikük nem kapnak Hollande, biztosítja őrület. Csak mintha elkapta egy csúnya ütés a küszködő kormányt, hogy azonnal mindent tagadni. Feltéve, hogy magukat az ártatlan. A jelentés "rossz", mondta Merkel szóvivője Seibert. "Nincs ilyen szövetséget." Hasonlóan kemény tagadta Róma és Madrid.

Még az elnök megszólal

Hyper idegesen reagáltak a táborban a francia elnök, Sarkozy a Spiegel jelentésében. Az ő miniszterelnök, Francois Fillon így kommentálta: "François Hollande teszi magát nagyobb, mint ő." És még akkor is, maga az elnök bejelentette, hogy beszéljen. "Gondolod, hogy a vezetők nincs jobb dolga, mint hogy ilyen szövetségeket?" Azt mondta, a kampány során megjelent Saint-Quentin-ben az Aisne. www.newpokerreviews.com

A probléma az Hollande, hogy nem volt egy paktum ellene ", de keveset utazott, és hogy ő nem érti, hogy élünk egy nyitott világban."

De annak ellenére, hogy minden cáfolat: Az okság megvan a lehetőség arra is okozhat Merkel problémák megoldása érdekében. Amennyiben hamarosan Aztán az Merkel Hollande, a párizsi elnöki palotában laknak, ezek ára már nem tudták elviselni keserű gyümölcsöt. Néhány emlékezett ezekben a napokban arról, hogyan óvatos a kancellár abban az időben történt, hogy az amerikai elnökjelölt, Barack Obama - és vidáman olvassa el a hűvös üzlet, amely az Obama és Merkel fenntartja.

Tehát most fenyegeti a kapcsolatot, mert Franciaország Merkel megsérül?

Még a koalíció, itt van ez aggodalomra ad okot. Guido Westerwelle külügyminiszter héttel ezelőtt találtam viszonylag világos szavakat a neheztelés, hogy pro Merkel-Sarkozy kifejezte elkötelezettségét. A közös TV interjú a két, ő kommentálta, mondván: "A szövetségi kormány nem fél a francia választási kampányban." A hét végén, hogy terjesszen az FDP politikus. "Azt tanácsolom minden német felet, hogy tanúsítsanak önmérsékletet," mondta a Westerwelle újság "Welt am Sonntag".

Ellenzéki támadás Merkel

Az ellenzék felháborodott: SPD vezetője, Sigmar Gabriel Merkel vesz egy éles pillantást. "Ha ő azt mondja, nem tudott dolgozni a legígéretesebb elnökjelölt azt mutatja, furcsa megértése a demokrácia - és a német érdekeket károsítja," mondta a SPIEGEL ONLINE. "A francia-német kapcsolat sokkal fontosabb, mint a Konzervatív Párt politikáját Merkozy." A Zöld Párt vezetője, Jürgen Trittin támadta a kancellárt. "A francia-német barátság egy barátság népei között - függetlenül attól, kinek választják ezeket az embereket a kormány," mondta. "Az ellenzék a kormány ma lehet holnap."

És mit mond Hollande? A bal oldali a csodálatos. A jelentések egy bojkott paktum ellene "lenyűgözte őt, hogy ne", mondta. "A francia nép dönt saját jövőjét, és nem a külföldi vezetők. Franciaország nagy nemzet, hogy a választást nem lehet diktált a hatalmon más országokban."

Hollande már megértette, hogy egy esetleges összeesküvés külföldi kormányfő állandó elég jó. És így is volt, a fejét a szocialista párt, Martine Aubry, balra: ".. François Hollande kérte az illem egy találkozón Merkel asszony azt felelte, hogy ő nem akarja, hogy a Megjegyzi," mondta.

Source: Spiegel.de es http://www.bestpokerreview.com