Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli fagy még Észak-Afrikában is

2012.02.09

Hamburg - Annak ellenére, enyhe hőmérséklet-emelkedés, továbbra is hideg Németországban, plusz fok távoli jövőben. Északon és nyugaton lesz szerdán szerint a Német Meteorológiai Szolgálat elérte a maximum mínusz 1 fokos, a központtól délre mínusz öt fok. A hideg időben Európa vezette a fűtőolaj ára Németországban óta a legmagasabb érték a 2008 nyarán.

A leghidegebb éjszaka volt szerdán Oberstdorf, Bajorországban, mínusz 23 fok, az Érc uralkodott olyan alacsony, mint mínusz 18 fokban, ahogy a német Meteorológiai Szolgálat (DWD) Offenbach bejelentette.

A fagy már tett néhány folyók befagynak néhány helyen, a hajó forgalom leállt. Észak-Rajna-Vesztfáliában, a hajózási csatorna teljesen tartásban. Vége felé a héten ez a keleti és a déli és a hó újra.

A Canal Mittelland szerdán teljesen zárva az összes hajózás. Utazhat között Magdeburg és Bergeshövede többé hajókat, mondta egy szóvivő a Vízügyi és Hajózási Igazgatóság központja Hannoverben.

Néhány nap ugyanazon az oldalon és több-csatornás ág csatornák le vannak tiltva. Először a 16 éves, a forgalmas parti csatorna és a Dortmund-Ems-csatorna zárva volt. Amikor a hajóforgalom lehet rögzíteni a fontos kikötők hátországában német ismét, hogy fejlődésétől függ az időjárástól, azt mondta.

Spiekeroog: a kínálat helikopterrel

A kelet-fríz szigetekről és Wangerooge Juist most friss táplálékban szegény: Nem lehet több napig létrehozni többé kompok. Kedd óta, a harmadik Spiekeroog kelet-fríz sziget van vágva kellékek komppal, volt egy légihíd létrehozására: Mivel az utasok és a rakomány helikoptereket is repült oda-vissza. "Várjuk, 13 járatok mindkét irányban", mondta az ügyvezető igazgató az északi-tengeri üdülőhelyen Spiekeroog GmbH, Ansgar Ohmes. Repülővel Spiekeroog nem elérhető, mert ez az egyetlen a hét kelet-fríz szigetek egyetlen repülőtér sem.

Mindazonáltal: a nagyvárosokban, számos belvíz megjelent, belépő a fagyasztott Maschsee Hannoverben hivatalosan engedélyezett szerda óta. Város alkalmazottal vagy kevesebb, reggel sokkal több, mint a szükséges 13 cm a jég vastagsága. Amennyiben maradnak, amíg a hétvégén annyira hideg, több tízezer embert várnak korcsolyázni a tavon. 2009-ben a tó engedték be kell vezetni az utolsó időben.

Több ezer hamburger is várom, hogy a hétvégén várható a régóta várt Alstereisvergnügen. A jég volt talán a Aussenalster lefedettség olyan erős, hogy zajlanak a téli látványt ital és snack bárok, egy szóvivője az Environmental Protection Agency mondta, miután a kezdeti fúrás.

Eddig 300 halálát okozza a hideg hullám

De a hideg hívás is okozhat számos haláleset: összesen több mint 300 ember halt meg eddig.

Olaszországban, februárban, legalább 40 ember esett a fagypont alatti hőmérsékleten az áldozatok, köztük sok hajléktalan emberek, akik halálra fagyott, hanem emberek, akik alatt elszenvedett havat lapátolt a végzetes szívroham vagy baleset jeges utakon halt meg, a Milan a "Corriere della Sera "számolt be szerdán.

Törökország is szenved egy új hidegfront. Rossz időjárás miatt az isztambuli Atatürk repülőtéren a volt, hogy kiadja a légitársaság török ​​légitársaság törölt ig Szerda délután mintegy 60 repülések, beleértve komppal Isztambul és a Marmara-tenger állították. Csak a múlt héten Isztambulban, már megtapasztalta a snowiest és leghidegebb nap években.

A Edirne a bolgár határ néhány folyó tört a bankokat, miután egy gát volt törve a bolgár határon túli. Még a fő határátkelőhelyek Törökország és Bulgária be kellett zárni, mert az árvíz.

Antalya felhőszakadás és heves esőzések vihar

A török ​​időben iroda figyelmeztetett a heves esőzések több helyen az országban, és néhány tartományában, iskoláikat bezárták. Még a város Antalya südtürkische nyaralás kedden már tapasztalt heves felhőszakadások és a vihar.

A Duna a város Rousse és továbbra keletre fagyasztva 90 százaléka, mondta a bolgár Duna Hatóság szerdán. Hó és jég fogyatékos országos terjesztésű. Szerint a médiában, mivel Bulgáriában a fagyott sarkvidéki hideg légtömeg legalább 11 embert.

Ukrajnában, a Krím-félsziget délkeleti erős hóviharok vezettek közlekedési káoszt. Több nagy utakat blokkolja hóval az előző napon, az Interfax-Ukrajna hírügynökség szerdán. Segítők maradt fekve csavarhúzó. Ukrajnában eleje óta a hideg varázslat után, január végén különböző típusú információkat legalább 140 ember fagyott halálra.

A hideg hullám is elérte Észak-Afrika, Algéria 25 ember meghalt az elmúlt napokban az időjárással összefüggő közlekedési balesetek vagy annak eredményeként szén-monoxid-mérgezés. Ez utóbbi okozta gondatlan használata melegítők, megosztva a mentőszolgálatot. A Polgári Védelmi zárult az elmúlt 72 órában közel 8000 alkalmazás. Több régióban, Algéria és Tunézia az elmúlt napokban erősen havazott volna az évtizedek óta először. Mindkét országban több falu elvágva a külvilágtól, és még nincs áram és víz. Ez a szerda lesz, főként a kelet-és közép-Algéria ismét nagy havazás várható.

-spiegel.de